Працівниця церкви передавала окупантам дані про ЗСУ через священика | ZI.ua
Акция закончилась

Помічниця клірика "зливала" окупантам місця дислокації ЗСУ під Краматорськом

12 грудня 2023, 20:01 | Офіційно 1263
Поділитися:
Помічниця клірика "зливала" окупантам місця дислокації ЗСУ під Краматорськом

СБУ затримала мешканку села Красноторка, яка передавала через «зв'язкового» геолокації підрозділів ЗСУ у районі Краматорська. 

Її «зв'язковим» був колишній настоятель одного з храмів УПЦ (МП) у Донецькій області, який на початку повномасштабного вторгнення виїхав до РФ та почав працювати на ФСБ. У СБУ встановили, що раніше жінка була помічницею клірика, а після виїзду з країни продовжила тримати з ним контакт. 

"Для налагодження розвідувально-підривної діяльності інформаторка на початку цього року виїжджала до Росії через країни Євросоюзу. Там вона зустрічалася зі своїм «куратором» від ФСБ – екс-головою розвідки артилерії 100-ї окремої мотострілецької бригади окупантів. Під час зустрічі він провів із фігуранткою інструктаж, визначив основні завдання та канали комунікації через клірика УПЦ (МП). Після цього зловмисниця повернулася до України та розпочала збір розвідувальної інформації на користь країни-агресора", - повідомляє СБУ.


Жінка передавала відомості через анонімний чат у месенджері. Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон та планшет, які вона використовувала для передачі розвідданих окупантам. Слідчі служби безпеки повідомили їй про підозру. Їй загрожує до 8 років ув'язнення. 




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ