Помер колишній міський голова Краматорська: Що він встиг дати місту | ZI.ua
Акция закончилась

Помер колишній міський голова Краматорська Геннадій Костюков: Чим він запам'ятався

14 жовтня 2024, 18:14 | Офіційно | Краматорськ 87
Поділитися:
Помер колишній міський голова Краматорська Геннадій Костюков: Чим він запам'ятався

Геннадій Андрійович Костюков двічі обирався міським головою Краматорська у 2006 та 2010 роках. Про те, що він дав місту під час своєї служби,  розповіли у Краматорській міській раді.

Народився 14 травня 1947 року в селі Бостінь Берестейської області Білоруської РСР. У 1975 року закінчив Краматорський індустріальний інститут за спеціальністю "Машини та технології обробки металів тиском". Розпочав трудову діяльність на Новокраматорському машинобудівному заводі та пропрацював у сфері машинобудування все життя. Пройшов шлях від підручного токаря до директора заводу «Енергомашспесталь».

У 2006 році став мером Краматорська, а в 2010 році був переобраний. 

У період його керівництва розпочалася газифікація селища Шабельківка, відкрито автомобільний рух новим шляхопроводом на вулиці Танкістів, розширено сферу торгівлі, з'явилися супермаркети. Управління Пенсійного фонду України у Краматорську отримало нове приміщення, у лікарні №1 відкрито відділення програмного гемодіалізу, а у лікарні №3 – блок інтенсивної терапії. 

Місто отримало нову символіку – герб і прапор, реконструйовано сквер та відкрито пам'ятник Т.Г. Шевченка, затверджено Генеральний план міста, розпочалося будівництво нових дитячих майданчиків. 

Укладено Угоду про співпрацю між містами промислової агломерації "Північний Донбас". Органи місцевого самоврядування розпочали реалізацію соціальних ініціатив Президента України.

У травні 2014 року Геннадій Андрійович склав повноваження голови міста. Він любив Краматорськ, і місто запам'ятає його як хорошу людину.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ