Поля Донеччини: Скільки вже знешкоджено і скільки ще належить | ZI.ua
Акция закончилась

Поля Донеччини: Скільки вже разміновано і скільки ще попереду

16 жовтня 2023, 17:53 | Офіційно 1101
Поділитися:
Поля Донеччини: Скільки вже разміновано і скільки ще попереду

Розмінуванням на Донеччині займаються 19 піротехнічних підрозділів ДСНС. З них 5 з Донецької області, а 14 — з інших регіонів. На підконтрольній Україні частині Донецької області з 111,5 тисяч гектарів майже 62 тисяч гектарів — землі сільськогосподарського призначення. До початку жовтня була обстежена територія площею 2,5 тисяч гектарів, де виявили 118,5 тисячі вибухонебезпечних предметів.

Про це на брифінгу повідомив і. о. начальника Донецької ОВА Ігор Мороз. 

Піротехнічних підрозділів в регіоні недостатньо, і бойові дії в активній фазі. Тому діяльність сконцентрована на об'єктах інфраструктури і оперативному реагуванні під час щоденних обстрілів.

За словами і. о. начальника Донецької ОВА, з початку вторгнення надійшло близько 300 заявок на розмінування від сільгосппідприємств і фермерських господарств, їх обробили і передали рятувальникам. 

"Сформовано перелік ділянок, які потребують обстеження з виявлення вибухонебезпечних предметів. Вони знаходяться на відстані 20 км від фронту, загальна площа - близько 22 тисяч гектарів і вони розташовані на території 12 громад", - зазначив Мороз.

Ігор Мороз нагадав, що в нинішньому році Донецька область не потрапила в план розмінування через активні бойові дії. У пріоритеті у органів ДСНС — розмінування житлової забудови. Йдеться про Лиманську і Святогірську громади, які були звільнені восени 2022 року.

Сільгосппідприємствам і фермерським господарствам рекомендують розміщувати заявки на сайті Military.feodal.online. Це допоможе сформувати карту територій, які потребують обстеження на предмет вибухонебезпечних предметів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ