Польські фермери загрожують заблокувати пункт пропуску на кордоні з Ук | ZI.ua
Акция закончилась

Польські фермери загрожують заблокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

7 квітня 2023, 17:13 | Офіційно 1095
Поділитися:
Польські фермери загрожують заблокувати пункт пропуску на кордоні з Україною
Иллюстративное изображение

Польські фермери незадоволені значним імпортом зерна з України. Через імпорту почалися проблеми з цінами на внутрішньому ринку. У зв'язку з чим фермери погрожували заблокувати на кілька днів пункт пропуску "Ягодин-Дорогуск" в середу, 12 квітня, на три дні.

"Ми очікуємо виконання вимог, а не міністра на кордоні", - сказав Владислав Серафін, президент фермерської організації Kółki Rolnicze.

Реакція України

Українська сторона виступила з пропозицією на деякий час сильно обмежити, а на даний момент навіть повністю припинити надходження зерна в Польщу. Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, повідомляє Polskie Radio.

"Про транзит мова не йде - він буде дуже уважно контролюватися", - розповів Телус на спільному брифінгу з українським колегою Миколою Сольським.

Він подякував чиновнику з України за готовність разом вирішувати проблему, яка виникла на польському ринку зерна.

"Ми, ймовірно, зустрінемося в п'ятницю (14 квітня - ред.). Ми підпишемо документ, який визначить те, що ми сьогодні встановили, про що ми сьогодні домовилися. Це буде документ, який буде реалізовуватися спільно українською та польською сторонами", - додав польський міністр.

При цьому Сольський уточнив, що українська сторона утримається від експорту пшениці, кукурудзи, ріпаку і насіння соняшнику в Польщу до нового сезону. Продаж зернових Польщі буде відбуватися тільки в разі дозволу Варшави.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі