Поліцейські в Донецькій області протидіють жебракуванню неповнолітніх | ZI.ua
Акция закончилась

Поліцейські зайнялися питанням жебрацтва дітей на Донеччині

14 жовтня 2023, 08:59 | Офіційно 1545
Поділитися:
Поліцейські зайнялися питанням жебрацтва дітей на Донеччині

Ювенальні поліцейські Краматорського району проводять заходи з протидії жебрацтва неповнолітніх. Правоохоронці здійснюють рейди і виявляють дітей, які без поважних причин пропускають дистанційні шкільні заняття, під різними приводами «заробляючи» на перехожих і водіях. 

Профілактичні заходи щодо недопущення експлуатації дітей і заняття їх жебрацтвом проводяться з 10 жовтня. Інспектори з ювенальної превенції разом з представниками служби у справах дітей виявляють неповнолітніх, які перебувають без уваги батьків і не залучені в навчальний процес. 

"Замість участі в дистанційних заняттях зі своїми педагогами деякі з дітей знаходяться в місцях скупчення громадян і біля торгових закладів, де просять гроші - іноді під виглядом мийки автомобілів. На сьогоднішній день в різних містах району вже виявлено 21 подібний факт. Складено чотири протоколи за ст. 184 «Невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов'язки по вихованню дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення", - повідомляє прес-служба поліції. 

З батьками і опікунами проводяться профілактичні бесіди. Іноді з'ясовується, що батьки не знали, де знаходяться їхні діти і чим вони займаються. 

Поліція продовжить превентивні заходи до 17 жовтня.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ