Керівництво поліції на Донеччині підозрюється у нарахуванні незаконних "бойових" | ZI.ua
Акция закончилась

Поліцейські на Донеччині незаконно отримали 2,7 млн "бойових" виплат

21 травня 2024, 14:00 | Кримінал | Краматорськ, Маріуполь, Слов'янськ 2514
Поділитися:
Поліцейські на Донеччині незаконно отримали 2,7 млн "бойових" виплат

На Донеччині викрили керівників поліцейських установ, які безпідставно нарахували "бойові" виплати на суму майже 2,7 млн грн.

Як повідомили в прокуратурі, чотирьом співробітникам правоохоронних органів повідомлено про підозру у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, скоєним групою осіб, та службовому підробленні.

"За даними слідства, у листопаді 2022 року начальник Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони на Донеччині організував схему неправомірного отримання підлеглими додаткової грошової винагороди. Йдеться про виплати співробітникам поліції, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України та відповідним Наказом МВС України на період дії воєнного стану", — йдеться у повідомленні.


Керівник Маріупольського міжрайонного відділу залучив до реалізації свого задуму головного бухгалтера сектору фінансового забезпечення очолюваної ним установи та начальників Бахмутського районного та Слов'янського міського відділень. Вони забезпечили виплату "бойових" на загальну суму близько 2,7 млн грн. За три місяці на підставі підроблених документів гроші отримали 24 поліцейські, хоча жодних "бойових" завдань виконано не було.

"Зазначені співробітники не виконували завдань із відсічі та стримування збройної агресії противника, розвідувальних і контрдиверсійних дій, оперативного розмінування, евакуації населення й охорони об’єктів під час безпосереднього вогневого ураження тощо", — повідомили у поліції.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Їм загрожує до 12 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 3 роки та конфіскацією майна.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ