Отримати субсидію можна буде через гаджет | ZI.ua
Акция закончилась

Подати заяву на отримання субсидії буде можливо через гаджет

11 серпня 2023, 10:34 | ЖКГ 2100
Поділитися:
Подати заяву на отримання субсидії буде можливо через гаджет

Дізнатися про право на житлову субсидію українці зможуть онлайн, нічого не прораховуючи самостійно. Як заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час телемарафону, така послуга буде доступною вже в новому опалювальному сезоні.

Інформація буде згенерована автоматично на порталі «Дія» та в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду.

За словами Оксани Жолнович, з початком опалювального сезону на порталі «Дія» і в особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду буде вже згенерована додаткова інформація. Коли людина зайде в «Дію» чи пенсійний кабінет, вона одразу побачить потенційну приписку: «Ви можете претендувати на субсидію».

Після цього людина зможе подати заявку на отримання субсидії в один клік, а вся необхідна інформація підтягуватиметься автоматично.

Як і раніше, субсидію отримуватимуть домогосподарства, в яких плата за житлово-комунальні послуги перевищує 15% сукупного доходу. В неопалювальному сезоні таку допомогу отримують близько 1,6 млн осіб, проте очікується зростання цієї цифри з початком опалювального сезону.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ