У Костянтинівці до чотирьох років засудили двох поліцейських | ZI.ua
Акция закончилась

Побили чоловіка на вокзалі: В Костянтинівці засудили двох поліцейських

19 вересня 2023, 16:50 | Кримінал | Костянтинівка 7866
Поділитися:
Побили чоловіка на вокзалі: В Костянтинівці засудили двох поліцейських

Співробітники поліції в Костянтинівці перевищили повноваження. Суд засудив обох до чотирьох років позбавлення волі. Засуджені також будуть зобов'язані виплатити потерпілому понад 300 тисяч грн.

Суд виніс рішення щодо інциденту, який стався 13 жовтня 2019 року на вокзалі в Костянтинівці, повідомляється в Реєстрі судових рішень.

У день конфлікту потерпілий разом з дружиною прямував до Києва. На вокзалі в Костянтинівці у чоловіка перевірили документи, і повідомили, що він проходить по базі як учасник незаконних збройних формувань. Після чого його відвели в кімнату поліції, забравши паспорт. Потерпілий на питання поліцейських відповів, що проживав в м. Антрацит Луганської області та з 2014 року був переселенцем в м. Харків, а потім в м. Київ. Він також запитав, чому не ведеться протокол, на що поліцейський сказав, що зараз приїде слідчо-оперативна група (СОГ), а до того часу він затриманий. Після чого підійшов і завдав удар кулаком в область нирок. Потім зв'язався з СОГ по телефону, проте там відповіли, що в базі затриманий не перебуває і група не приїде, тому що немає необхідності і чоловіка потрібно відпустити. Однак поліцейський заявив, що буде проводити допит особисто.

Розуміючи, що дії правоохоронців незаконні, потерпілий повідомив, що має намір сам проїхати до Костянтинівського відділу поліції, щоб провести перевірку його причетності до НЗФ. Після чого вийшов з кімнати у супроводі одного з поліцейських. Однак другий вирішив не відпускати переселенця, наздогнав його і, називаючи "сепаром", вимагав повернутися до вокзалу. На вулиці чоловіка силою скрутили і знову відвели в поліцейську кімнату. Потім викликали СОГ, яка повідомила, що чоловік не знаходиться в статусі затриманого і до нього ніяких претензій немає. Старший СОГ запитав, як він хоче закінчити конфлікт, на що той попросив, щоб поліцейські вибачилися перед ним і його дружиною, від чого останні відмовилися. Ніяких документів з приводу події не складали. Потім приїхав адвокат, забрав паспорт потерпілого і вони вийшли з кімнати. Коли забирали сумки з камери схову, потерпілий зрозумів, що його права рука не працює.

Потерпілий в суді заявив, що вони з дружиною поїхали на вокзал в інше місто, так як не відчували себе в безпеці. У поїзді боліло плече і ребра. По приїзду до Києва викликали швидку, яка доставила його в травмпункт, так як права рука і плече були сині, також було відірвано сухожилля біцепса і був забій грудної клітини. Потім послідувала операція, було відновлено сухожилля, але чоловік постійно відчуває біль, рука не може повноцінно функціонувати. Потрібно лікування і реабілітація.

Поліцейські свою провину в суді не визнали. Обидва заявили, що діяли в рамках закону. У висновку ж службового розслідування повідомляється про факти порушення службової дисципліни працівниками поліції, безпідставного застосування фізичної сили.

Костянтинівський суд визнав обох поліцейських винними в скоєнні кримінального злочину і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки. Крім того, суд постановив стягнути з засуджених: відшкодування матеріальної шкоди - 38 031,87 грн .; відшкодування моральної шкоди 300 000 грн., всього 338 031,87 грн.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ