Є загиблі та поранені серед цивільних – минулої доби Донеччина пережила півтори тисячі | ZI.ua
Акция закончилась

Півтори тисячі обстрілів пережила Донеччина минулої доби – є загиблі та поранені серед цивільних

23 лютого 2024, 10:44 | Кримінал 1173
Поділитися:
Півтори тисячі обстрілів пережила Донеччина минулої доби – є загиблі та поранені серед цивільних

Протягом доби окупаційні війська здійснили 1 599 обстрілів, з них 12 – удари по населених пунктах. Влучання зафіксовані у 8 населених пунктах: місті Курахове, селищі Північне, селах Бердичі, Дружба, Керамік, Костянтинопільське, Предтечине, Уманське. Пошкоджено житловий будинок, об’єкт життєзабезпечення, транспорт. Про це повідомила прес-служба Нацполіції у Донецькій області.

На Курахове Росія скинула авіабомбу КАБ-250. Поранено 9 цивільних осіб, пошкоджено критичну інфраструктуру. Загарбники накрили з «Ураганів», вбили чоловіка 1982 року народження, ще 9 осіб поранили. Серед постраждалих – 4 дітей, хлопчики 12, 12, 15 та 16 років. «Білі янголи» евакуювали поранених, а також дві родини з маленькими дітьми, які вирішили виїхати до більш безпечних місць.

Дроном атакували окупанти Дружбу, поцілили в цивільне авто, травмували мирного жителя. Крім того, сьогодні після опівночі росіяни вдарили трьома ракетами по Мирнограду. Загинула людина. Руйнувань зазнали багатоквартирний та понад 20 приватних будинків, школа, 5 цивільних авто.

Також під вогонь потрапило село Полтавка, яке російська армія атакувала «шахедами». Пошкоджено сільськогосподарське підприємство та 480 тонн зерна.

Також про оперативну ситуацію по області станом на ранок 23 лютого доповіли в Донецькій ОВА.

Покровський район. У Курахівській громаді пошкоджено 8 приватні будинків – в Костянтинопольському 1 людина загинула і 9 поранено; ще 9 людей поранено у Кураховому. У Мирнограді внаслідок ракетного удару пошкоджено 23 приватні будинки, багатоповерхівку та інтернат.

Краматорський район. Під вогнем околиці Лиманської громади. У Костянтинівській громаді пошкоджено 4 будинки: 2 у Миколаївці і 2 у Віролюбівці. Полтавка Іллінівської громади атакована шахедами — пошкоджено 9 об'єктів.

Бахмутський район. У Торецькій громаді 1 людина поранена у Дружбі, пошкоджено будинок у Північному. У Часовоярській громаді пошкоджені 13 приватних будинків і багатоповерхівка. У Серебрянці Сіверської громади пошкоджено будинок. У Соледарській громаді обстріляні Роздолівка і Васюківка.

Всього за добу росіяни 12 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 52 особи, у тому числі 5 дітей.










Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ