Десятки мільйонів зарплатні заборгувало підприємство в Костянтинівці | ZI.ua
Акция закончилась

Підприємство в Костянтинівці заборгувало десятки мільйонів зарплатні

10 січня 2024, 09:28 | Бізнес | Костянтинівка 5748
Поділитися:
Підприємство в Костянтинівці заборгувало десятки мільйонів зарплатні

Майже 30 млн грн заборгувало своїм працівникам костянтинівське підприємство «Кварсит». Державна компанія з виробництва зброї не доплатила не лише співробітникам: понад 2 млн боргу має й перед бюджетом.

Про борги із заробітної плати журналісти « Вільного радіо» дізналися з Програми економічного і соціального розвитку Костянтинівської громади на 2024 рік.

Довідка

«Кварсит» — це державне науково-виробниче підприємство з виробництва зброї та боєприпасів, зареєстроване у 1998 році. Також серед напрямів діяльності компанії — виробництво й оброблення скляних виробів, керамічних електроізоляторів та ізоляційної арматури, загальна медична практика, неспеціалізована оптова торгівля, діяльність у сфері архітектури та інша професійна, наукова та технічна діяльність.

За даними порталу Youcontrol, підприємство має 269 незавершених виконавчих проваджень. Станом на кінець 2023 року 28,3 млн грн зарплати підприємство заборгувало співробітникам. А станом на січень 2022 року мало борг і перед бюджетами: місцевому заборгувало майже 2,5 млн грн, державному — 438 грн. З того часу нових боргів компанії не нараховували.

Через борги деяке майно підприємства, не задіяне у виробничому процесі, арештували та розпорядилися продати. У тому числі на електронних торгах продали готель, розташований у Костянтинівці. Наразі «Кварсит» судиться, аби ці торги визнали недійсними. Наступне засідання відбудеться у Костянтинівському міськрайонному суді 10 січня.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ