Прифронтові громади на Донеччині неможливо забезпечити теплопостачанням — ДонОВА | ZI.ua
Акция закончилась

Підготовка Донецької області до блекаутів та холодів: Яка ситуація у прифронтовій зоні

16 жовтня 2024, 18:47 | Офіційно | Покровськ, Торецьк 621
Поділитися:
Підготовка Донецької області до блекаутів та холодів: Яка ситуація у прифронтовій зоні
Поселок Торское Дружковской общины получил генератор

Прифронтові громади на Донеччині неможливо забезпечити теплопостачанням. Водночас, громади, розташовані трохи далі лінії фронту, повністю готові до опалювального сезону, повідомив начальник ДонОВА Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону.

Також він розповів про ситуацію в Часовому Яру, Торецьку та Покровську.

Обстановка у Торецьку

Російська армія контролює частину Торецька. На карті DeepState ситуація виглядає так:


"Наші сили оборони роблять все можливе та неможливе, щоб знищити ворога та відсунути за межі міста. На жаль, у місті Торецьк залишається близько 1200 осіб. Евакуюватися вони не хочуть, не мають такої можливості, за їхніми словами. І, на жаль, дуже складно та важко завезти їм гуманітарну допомогу, питну воду, медикаменти, щоб їх підтримати", — повідомив Філашкін. 

Обстановка у Покровській громаді

"Щодня ворог обстрілює Покровськ балістичними ракетами, керованими авіабомби, ствольною артилерією, FPV-дронами. На жаль, у місті залишаються 12 000 осіб та 68 дітей. Практично всі сім'ї, де перебувають діти, пропрацювали органи влади, і найближчим часом сім'ї запевнили, що вони з міста поїдуть. У місті працюють кілька сімейних лікарів, бо всі лікарні евакуйовано за межі області. Працюють кілька магазинів, Укрпошта, але з кожним днем у менших і менших обсягах. Обстановка у місті Покровськ найскладніша", — повідомив начальник ДонОВА.

Обстановка у Часовому Яру

"Наразі залишається близько чотирьохсот осіб. Виїжджати у них бажання жодного немає. І там складніша обстановка, ніж у Торецьку, бо можливості заїхати та завезти гуманітарну допомогу ні в органів влади, ні в поліції, ні в підрозділах ДСНС, на жаль, немає. Військові надають гуманітарну допомогу, як можуть передають продукти, питну воду та медикаменти тим людям, які залишилися у місті", — повідомив Філашкін.

Обстановка з електропостачанням та теплопостачанням в області

Понад 100 населених пунктів в області зараз знеструмлено і енергетики не мають можливості виконати ремонтні роботи. 

До опалювального сезону область готова, повідомив Філашкін. Але тільки ті міста, які знаходяться у відносному тилу від лінії фронту — Краматорськ, Слов'янськ, Добропілля. У тих населених пунктах, які наближені до лінії фронту (Часів Яр, Торецька, Мар'їнська, Курахівська громади) опалювального сезону взагалі не буде. 

Допомагатимемо людям брикетами, буржуйками. Тому що дуже ці міста близькі до лінії фронту


У разі відключень світла у області достатньо генераторів. Повідомляється, що всі об'єкти комунальної власності підключено до генераторів. Також влада зараз працює над альтернативою водопостачання у Краматорську.


Де на Донеччині восени 2024 року буде опалення

Теплопостачання запустять у Костянтинівці, Дружківці, Краматорську, Добропіллі, Слов'янську, Білозерській, Новодонецькій, Олександрівській громадах. Загалом в одинадцяти територіальних громадах буде централізоване опалення взимку, повідомила заступник директора департаменту ЖКГ Донецької обласної адміністрації Лариса Гусєва журналістам Суспільного.

У Мирнограді не розпочнеться опалювальний сезон, бо там нема води. У Покровську можливо вибірково: дивитимуться по ситуації.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ