У знеструмленій шахті на Донеччині під землею перебувають 17 гірників | ZI.ua
Акция закончилась

Під землею у Мирнограді досі залишаються 17 гірників

5 січня 2024, 16:04 | Надзвичайні події | Мирноград 2106
Поділитися:
Під землею у Мирнограді досі залишаються 17 гірників
Шахта в Мирнограде после ракетного обстрела / Фото: Суспильне

Після обстрілу 4 січня знеструмлено обладнання однієї із підстанцій на Донеччині, внаслідок чого без світла залишилися побутові споживачі та шахта у Мирнограді.

Досі під землею залишаються 17 шахтарів. Рятувальна операція продовжується, повідомив Суспільному голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Шахтарі ще залишаються під землею. Там є технічні складнощі. Все розбито: компресорна, вентилятор, зал підйомної машини. Щастя, що врятувалася машиністка. Після прильоту першої ракети вона пішла у укриття. І друга ракета попала у підйом. Жертв немає. Великі руйнування", - розповів він.

Волинець повідомив, що один із шахтарів знаходиться на глибині 214 метрів у камері насосної станції, у камері водовідливу. А 16 гірників перебувають на горизонті 622 метри. Із гірниками є зв'язок.

"Це дуже важливо. Навіть якщо ти голодний, і світла немає, рідні знають, що вони знаходяться в певній безпеці", - зазначив Волинець.


Рятувальники гасили пожежу на місці ракетного обстрілу у Мирнограді. Виникло кілька осередків на території шахти. Вночі ліквідовано загоряння 7 легкових автомобілів на площі 30 кв. м та речей у гаражному приміщенні на площі 15 кв. м.

Оновлено

Як повідомила Суспільному речниця Донецької обласної прокуратури Анастасія Мєдвєдєва, станом на 16:30 всіх гірників підняли на поверхню







Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ