Затримано інформатора, який вистежував позиції ЗСУ на Покровському та Краматорському | ZI.ua
Акция закончилась

Під варту взяли експедитора: вистежував позиції ЗСУ у Краматорську та Добропіллі

24 травня 2024, 11:05 | Кримінал | Краматорськ, Добропілля 2310
Поділитися:
Під варту взяли експедитора: вистежував позиції ЗСУ у Краматорську та Добропіллі

На Донеччині затримали інформатора РФ, який шпигував за підрозділами ЗСУ на найгарячіших точках східного фронту. Про це повідомили у СБУ та прокуратурі.

"Фігурант намагався виявити опорні пункти та вогневі позиції підрозділів ЗСУ, які ведуть безперервні бої на Покровському та Краматорському напрямках. За даними слідства, ним виявився місцевий житель, який дистанційно співпрацював із російською розвідкою через свою знайому в Росії. Для комунікації вони використовували анонімний чат в одній із соцмереж", — повідомили у СБУ.

У прокуратурі додали, що у лютому 2024 року мешканець с. Львівка Краматорського району познайомився у забороненій мережі «ВКонтакте» із мешканкою окупованої території, яка зараз проживає в Росії. 

"Він погодився надавати їй інформацію воєнного характеру. За тиждень підозрюваний встиг надіслати 5 повідомлень про місця дислокації особового складу та техніки ЗСУ, а також співробітників поліції", — повідомили в прокуратурі.

Чоловік дізнавався про локації військових у Краматорську, Добропіллі та прилеглих населених пунктах під час роботи експедитором на одному з підприємств. 






Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ