Російська армія захопила три населені пункти на Донеччині та один на Луганщині | ZI.ua
Акция закончилась

Під контроль росіян перейшли чотири населені пункти: Зведення з фронту

11 жовтня 2024, 08:53 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля 1770
Поділитися:
Під контроль росіян перейшли чотири населені пункти: Зведення з фронту

Минулої доби зафіксовано 169 бойових зіткнень. Публікуємо дані по східній ділянці фронту.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося 5 бойових зіткнень в районі Вовчанська та Тихого. 

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень склала 14 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Лозової, Колісниківки та Степової Новоселівки. 

На Лиманському напрямку наші війська відбивали 30 штурмових дій окупантів в районах Дружелюбівки, Греківки, Площанки, Невського, Макіївки, Новосадового, Торського та в Серебрянському лісі. 

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 4 атаки поблизу Верхньокам’янського. 

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 7 спроб противника прорвати нашу оборону в районах Оріхово-Василівки, Часового Яру та Ступочок. 

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 8 атак. Зусилля зосереджував у районах Торецька та Щербинівки. 

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 24 атаки. Основні зусилля ворог зосередив у районах Селидове, Крутий Яр, Промінь, Лисівка, Миролюбівка та Калинове. 

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новоселидівки, Кремінної Балки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Антонівки. Ворог 24 рази намагався прорвати оборону наших військ на цьому напрямку. 

На Времівському напрямку окупанти здійснили 11 атак наших позицій у напрямку Богоявленки.

Зміни на карті DeepState

"Ворог окупував Миколаївку, Красний Яр, Крутий Яр та М'ясожарівку, проводить штурмові дії на Зеленому Шляху та Новоіванівці, а також просунувся біля Нью-Йорка. Диверсійні групи у Кам'янському ліквідовано", — повідомили аналітики.

Противник окупував три населені пункти в районі міста Мирноград — Миколаївку, Красний Яр, Крутий Яр. Миколаївка є останнім населеним пунктом перед Мирноградом. Військові аналітики прогнозують, що незабаром росіяни намагатимуться тиснути і прориватися на південні околиці.




Окрім того, російська армія продавила лівий фланг Курського угруповання Сил Оборони України.

"Вкрай жахливий день сьогодні в районі Новоіванівки: вступати в бій довелося артилеристам та дронщикам. Ворог за останній час стягнув чимало техніки та живої сили. Перші спроби хоч і досягли тактичного успіху біля Снагості, але з часом були повністю зупинені. До сьогоднішнього дня", — повідомили аналітики.

Росіяни зараз намагаються закріпитись у районі н.п. Новоіванівка та Зелений Шлях. Сформувалася дуже ненадійна тактична обстановка для суміжних підрозділів на північ, додав паблік.


З'явився також коментар главкома Сирського. Він назвав чисельність російського угруповання у Курській області. 

"Ми знаємо, що на Курський напрямок було перекинуто близько 50 тисяч військових із інших напрямків", - заявив він у документальному фільмі, який учора транслювався в ефірі телемарафону.

За словами Сирського, це полегшило Україні ведення оборонних операцій на інших ділянках фронту.

Ймовірно, цей коментар був записаний ще до вчорашнього наступу російської армії в Курській області, внаслідок якого вона змогла повернути частину територій.








Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ