Під Бахмутом загинув один з найвідоміших українських кіберспортсменов | ZI.ua
Акция закончилась

Під Бахмутом загинув розробник гри S.T.A.L.K.E.R.

26 грудня 2022, 14:07 | Надзвичайні події 2115
Поділитися:
Під Бахмутом загинув розробник гри S.T.A.L.K.E.R.
Погибшие под Бахмутом Олег Рыбальченко и Владимир Ежов. Фото: Evgen Chepelyansky/Facebook

Розробник ігор і кіберспортсмен Володимир Єжов воював у складі Збройних сил України і був убитий під Бахмутом Донецької області. 

"Бахмут. Тримається. Надто важко писати про ціну. Риба (Олег Рибальченко) та Вус (Володимир Єжов) загинули в бою за Україну. Вони герої, вони воювали геройськи. Кращі бійці УВО, кращі командири. Чудові друзі, з якими доля познайомила мене в 14-му", - написав командир підрозділу Євген Чепелянський.

Володимир Єжов був одним з найвідоміших українських кіберспортсменів — грав в StarCraft під ніком Fresh. Пізніше був гейм-дизайнером гри "Козаки 2". Він також був одним з розробників гри "STALKER Чисте небо".

Обличчя Єжова використовували для створення персонажа гри "Локі" - лідера розвідувального загону "Воля" у всесвіті STALKER. Він також долучався до розробки World of Battles: Morningstar, Call of Cthulhu і Sherlock Holmes: Devil's Daughter.

Володимир воював у складі добровольчої роти "УВО" ( "Українська військова організація" ). Роту організували ветерани батальйону ОУН в січні 2022 р перед повномасштабним вторгненням Росії. Згодом бійці "УВО" допомагали відбивати напад росіян в сторону Києва.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ