Переселенців із Часового Яру та Покровська заселили у модульне містечко | ZI.ua
Акция закончилась

Переселенців із Часового Яру та Покровська заселили у модульне містечко на Кіровоградщині

19 вересня 2024, 20:15 | Офіційно 1269
Поділитися:
Переселенців із Часового Яру та Покровська заселили у модульне містечко на Кіровоградщині

У місті Знам'янка Кіровоградської області заселили модульне містечко для переселенців, яке збудували та урочисто відкрили ще влітку минулого року. Нині там живе 39 переселенців з Покровського району та Часового Яру Бахмутського району.

На його будівництво та облаштування витратили 28 мільйонів гривень від уряду Чехії та 800 тисяч гривень із міського бюджету. 

Про це Суспільному розповів міський голова Володимир Сокирко. За його словами, протягом цього року модульне містечко стояло незаселеним через відключення електроенергії. В даний час встановили генератор, який забезпечуватиме модульне містечко електрикою під час знеструмлень.

"Ми купили генератор і віддали лікарні, а вони дали нам їм користуватися. Громада виділила гроші (півтора мільйона гривень) і ми вирішили провести вже окрему лінію електропередач, окрему лінію під воду, окрему каналізацію. Це додаткові витрати, але ми вже розуміємо, що більш-менш підготовлені до зимових тих неприємностей, які не дай Боже на нас чекають", - розповів міський голова.

За словами соціальної працівниці Світлани Барталевич, модульне містечко має 20 двомісних кімнат. На кожному поверсі є по дві душові кімнати та туалети та по одній кухні (з мікрохвильовими печами, холодильниками та пральними машинами). Харчуватимуться люди безкоштовно протягом місяця.

За інформацією Володимира Сокирка, з жовтня переселенці з Донецької області почнуть отримувати по 10 тисяч 300 гривень допомоги, і за ці гроші вони зможуть самі харчуватися та забезпечувати себе всім необхідним.






Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ