Уряд розширив можливості призначення допомоги малозабезпеченим | ZI.ua
Акция закончилась

Переселенці та ті, хто повернувся до країни, зможуть отримувати допомогу як малозабезпечені

29 січня 2024, 14:37 | Офіційно 1092
Поділитися:
Переселенці та ті, хто повернувся до країни, зможуть отримувати допомогу як малозабезпечені

Внутрішньо переміщені особи та українці, які повертаються з-за кордону, протягом шести місяців зможуть отримувати допомогу малозабезпеченим сім'ям. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

«Оскільки уряд має на меті підтримати ВПО та українців, які повертатимуться із-за кордону та ще не встигли працевлаштуватись в Україні і не мають власних джерел доходів, допомога призначатиметься на 6 місяців», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що на допомогу зможуть розраховувати родини, які повернулися в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном. А також родини внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок переміщення не працювали або не сплачували ЄСВ.

Допомога призначається сім'ям, сукупний дохід яких не перевищує прожитковий мінімум для сім'ї: 

для працездатних осіб – 55% прожиткового мінімуму (1665,4 грн);
для дітей – 140% (у віці до 6 років – 3588,2 грн; у віці 6-18 років - 4474,40 грн);
для осіб, які втратили працездатність – 100% (2361 грн). 

Допомога буде нарахована у сумі, яка є різницею між рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом. 

Водночас українців стимулюватимуть до економічно незалежного та самостійного життя. Якщо в сім'ї, яка отримала допомогу, є працездатні непрацюючі особи, вони повинні протягом двох місяців після її призначення або працевлаштуватися або стати на облік у Державний центр зайнятості. 

Нагадаємо, переселенцям продовжили виплату допомоги до 1 березня


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ