На чемпіонаті України важкоатлети Донеччини переконливо подолали всіх | ZI.ua
Акция закончилась

Переконливо подолали всіх на чемпіонаті України важкоатлети Донеччини

20 березня 2024, 13:32 | Спорт | Дружківка, Краматорськ, Бахмут, Добропілля 756
Поділитися:
Переконливо подолали всіх на чемпіонаті України важкоатлети Донеччини

З 11 по 16 березня в місті Луцьк відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків і дівчат до 17 років, що зібрав близько 260 учасників із 20 областей та столиці країни. Донеччину на змаганнях представили 20 спортсменів, 10 з яких підіймалися на п’єдестал пошани. Про це розповіли в Управлінні фізичної культури та спорту ДонОДА.

У сумі двоборства Донецька область має 4 чемпіонів, 3 срібних та 2 бронзових призерів. З урахуванням «малих» медалей за вправи «ривок» і «поштовх» загалом у активі регіону опинилося 25 нагород: 11 золотих, 6 срібних і 8 бронзових.

Збірна Донеччини серед юнаків до 17 років переконливо перемогла в командному заліку України, набравши 916,5 очок (у найближчих переслідувачів з Хмельниччини 655,5 очок). Дівчата з Донецької області посіли 5 командне місце із 381 очком у доробку.

Кращими у своїх вагових категоріях стали:

- у в/к до 49 кг із сумою двоборства 160 кг, вперше виконавши норматив майстра спорту України – Данило Самойлов (Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки / Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з важкої атлетики, Бахмут/Краматорськ);

- у в/к до 55 кг із сумою двоборства 152 кг – Вероніка Гончарова (ДОСФКСП ім. С. Бубки / ОСДЮСШОР / Школа вищої спортивної майстерності, Бахмут/Білозерське);

- у в/к до 96 кг із сумою двоборства 261 кг, вперше виконавши норматив кандидата у майстри спорту України – Андрій Скляр (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Дружківка);

- у в/к +102 кг із сумою двоборства 325 кг, вперше виконавши норматив майстра спорту України – Владислав Голованов (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР/ШВСМ, Бахмут/Білозерське).

Срібні призери: у в/к до 45 кг із вперше виконаним нормативом майстра спорту України за сумою двоборства 116 кг – Олександра Шиляєва (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Білозерське); у в/к до 55 кг із сумою двоборства 164 кг – Дмитро Свердлович (БДТ/ОСДЮСШОР/ШВСМ, Новогродівка); у в/к +102 кг із сумою двоборства 252 кг – Святослав Ангєлов (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Краматорськ).

Бронзові призери: у в/к до 61 кг із сумою двоборства 177 кг – Олександр Жалов (ОСДЮСШОР, Краматорськ); у в/к до 81 кг із сумою двоборства 229 кг – Михайло Малюк (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Білозерське).

Четвертим місцем у ваговій категорії до 55 кг із сумою двоборства 120 кг, виконанням нормативу кандидата у майстри спорту України та малою «бронзою» в поштовху (70 кг) відзначилася Злата Міхович (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Білозерське).

Відзначимо, що всі переможці та призери чемпіонату України U17 від Донецької області є кандидатами на участь у чемпіонаті Європи з важкої атлетики в зазначеній віковій групі, що має пройти в червні у Греції. Владислав Голованов також матиме можливість представити рідний регіон та країну на чемпіонаті світу серед юнаків до 17 років (травень, Перу).

Підготували важкоатлетів Донеччини наступні тренери-викладачі: Ігорі Обухови, Володимир Жога, Олег Санніков, Єлізавета Олійник, Віктор Кузнєцов, Віталій Басонов.










Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ