ЗСУ перейшли до оборонної операції, - Сирський | ZI.ua
Акция закончилась

Переходимо до ведення оборонної операції - Сирський

14 лютого 2024, 15:06 | Офіційно 714
Поділитися:
Переходимо до ведення оборонної операції - Сирський

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський заявив, що мета оборонної операції України – виснажити супротивника та завдати йому максимальних втрат. Про це він заявив в інтерв'ю ZDF напередодні призначення головнокомандувачем ЗСУ.

При цьому мета України у війні залишається незмінною, вона завершиться лише після повного звільнення тимчасово окупованих територій.

"Ми перейшли від наступальних дій до ведення оборонної операції. Мета нашої операції – виснажити сили противника, завдати йому максимальних втрат, використовуючи наші укріплення, наші переваги в технічному плані, в плані використання безпілотної авіації, РЕБ, утримування підготовлених рубежів оборони", – розповів він.

Сирський оцінив ситуацію на фронті як складну – війська рф наступають фактично по всій лінії фронту, цей глобальний наступ окупанти розпочали з початку жовтня 2023 року.

Він зазначив, що особливо напружені бої точаться на Куп'янському напрямку, де противник щодня штурмує українські позиції. Сьогодні, 14 лютого, Олександр Сирський повідомив, що разом із міністром оборони побував на фронті на Авдіївському та Куп'янському напрямках, де вони заслухали командирів і ухвалили низку важливих рішень для посилення військ.

"Оперативна обстановка надзвичайно складна та напружена. Російські окупанти продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Не зважають на втрати і продовжують застосовувати тактику «м'ясних штурмів»", - йдеться у повідомленні.

Він розповів, що на місцях заслухали командирів бригад, тактичних груп та угруповань, які "ведуть оборонні дії у надзвичайно складних умовах", спільно проаналізували наявні ресурси та потреби захисників. 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ