На яку пенсію можуть розраховувати українці, котрі ніколи не працювали | ZI.ua
Акция закончилась

Пенсія без стажу: Кому у Костянтинівці можуть призначити такі виплати

21 жовтня 2024, 11:55 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1044
Поділитися:
Пенсія без стажу: Кому у Костянтинівці можуть призначити такі виплати
Фото из открытых источников

Запровадження пенсійної реформи в Україні значно посилило вимоги до стажу для виходу на пенсію. Так цього року вийти на пенсію у 60 років можна, маючи 31 рік стажу, у 63 роки – 21 рік та у 65 років – 15 років стажу.

Відсутні роки стажу можна і «докупити», але це дуже дороге задоволення. Можна почекати до того віку. коли стажу буде достатньо.

Якщо стажу дуже мало чи ні зовсім, то людині можуть призначити соціальну допомогу пенсіонерам без стажу. Отримати її можна лише після досягнення 65 років. Максимальний розмір виплат прирівнюється до прожиткового мінімуму для непрацездатних - цього року це 2 361 грн.

Для призначення такого виду допомоги слід звернутися до найближчого УСВП. При собі потрібно мати паспорт, довідку про страховий стаж із ПФУ, декларацію про доходи на основі довідок від кожного члена сім'ї.

Проте з деяких причин людині можуть відмовити у призначенні соціальної пенсії.

Причини відмови можуть бути такими:

людина працює, здає у найм квартиру чи має інші джерела доходу;
хтось із членів сім'ї за останні півроку придбав товар на суму понад 50 000 грн;
у власності того, хто звернувся, або членів його сім'ї є друге житло або більше автомобіля
.
Також соціальну допомогу не призначать, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім'ї протягом останніх 6 місяців перевищує 2 361 грн.

Пенсія багатодітної матері, яка не має стажу

Жінки, які народили п'ятьох і більше дітей, можуть вийти на пенсію у 50 років за наявності 15 років страхового стажу. А в стаж зараховується і період догляду за дитиною до 3 років, якщо мати отримувала грошову допомогу.

Тому матері п'яти та більше дітей можуть отримати 15 років стажу та вийти на пенсію, навіть якщо ніколи не працювали.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ