Особи, які мають інвалідність з дитинства та діти з інвалідністю, отримають фінансову | ZI.ua
Акция закончилась

Особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю отримають допомогу від ООН

14 лютого 2024, 16:09 | Офіційно 906
Поділитися:
Особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю отримають допомогу від ООН

Уряд спільно із Всесвітньою продовольчою програмою ООН реалізує проект із надання допомоги найбільш уразливій категорії українців, повідомляє Донецька ОДА.

Право на отримання додаткової грошової допомоги мають люди, які отримують державну соцдопомогу як особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю і якщо її розмір становить менше 3250 грн на місяць.

Виплата додаткової грошової допомоги проводиться щомісяця протягом трьох місяців у розмірі, що визначається як різниця між 3250 гривнями та сумою отриманої соціальної допомоги, але не менше 100 гривень на місяць. Виплата допомоги проводиться без звернення одержувача соціальної допомоги.

Додаткова грошова допомога надається одержувачам соціальної допомоги, які:

  • не отримують допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам (ВПО), крім тих, що проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
  • не одержують міжнародної цільової грошової підтримки від інших міжнародних організацій протягом періоду надання допомоги.

Додаткова грошова допомога є безкоштовною грошовою допомогою. Її виплата здійснюється на рахунки в банках отримувачів державної соціальної допомоги, або через доставку поштою за місцем фактичного проживання. Отримувачі державної соціальної допомоги, чиї номери мобільних телефонів доступні в особових справах, отримають інформацію про програму через SMS повідомлення.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ