Окупанти з "загонів смертників", не бажаючи воювати, навмисно пошкоджують власну | ZI.ua
Акция закончилась

Окупанти з "загонів смертників", не бажаючи воювати, навмисно пошкоджують власну бойову техніку

16 лютого 2023, 08:07 | Офіційно 765
Поділитися:
Окупанти з "загонів смертників", не бажаючи воювати, навмисно пошкоджують власну бойову техніку

На Донбасі ведуться цілодобові атаки, ситуація напружена. Однак українські бійці не дають ворогові досягти поставлених цілей і наносять дуже серйозні втрати, повідомляє заступник міністра оборони України Анна Маляр.

"Так, в деяких штурмових загонах пвк "вагнер" і підрозділах 2 АК втрати становлять до 80% особового складу. Евакуація загиблих і поранених ворогом обмежена або не проводиться взагалі.

Все більше російських військовослужбовців усвідомлює, що їх командири неадекватно оцінюють обстановку на полі бою, про що свідчить інтенсивне застосування так званих "загонів смертників" - підрозділів, укомплектованих недостатньо підготовленими мобілізованими", - повідомляє вона на своїй сторінці в Телеграм.

Навчальний центр на території Ростовської області щотижня відправляє близько 500 наспіх навчених мобілізованих (від 14 до 21 діб). Такі військові, не бажаючи виконувати роль "загонів смертників", вдаються до навмисного пошкодження бойової техніки, переважно двигунів, яка, не здійснивши жодного пострілу, з повним боєкомплектом відправляється на ремонтні бази, не зробивши жодного пострілу.

Зведення Генштабу на ранок 16 лютого

Протягом доби противник завдав 3 ракетних та 18 авіаційних ударів. Окрім того, зафіксовано 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Російські окупанти стріляли по цивільній інфраструктурі Донеччини та Херсонщини. Є поранені та загиблі серед цивільного населення.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів, серед них – Спірне, Виїмка, Роздолівка, Федорівка, Васюківка, Білогорівка, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Іванівське, Часів яр, Ступочки, Предтечине та Курдюмівка. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії понад 20 населених пунктів, включаючи Гряниківку і Кучерівку Харківської області; Новоєгорівку, Макіївку, Стельмахівку, Невське і Червонопопівку на Луганщині та Терни, Новоселівку, Спірне, Роздолівку і Степове Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Житлівки, Серебрянського лісництва та Білогорівки. 

На Авдіївському та Шахтарському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили 20 населених пунктів, зокрема, Авдіївка, Веселе, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Микільське, Вугледар, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне, Пречистівка та Золота Нива Донецької області. Також, ворог завдав авіаційних ударів біля Кам’янки та Новомихайлівки.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі