Новорічні і різдвяні свята в Донецькій області пройдуть з обмеженнями | ZI.ua
Акция закончилась

Обмеження передбачені на Донеччині під час новорічних і різдвяних свят

29 грудня 2022, 20:01 | Офіційно 50649
Поділитися:
Обмеження передбачені на Донеччині під час новорічних і різдвяних свят

Під час різдвяних і новорічних свят в Донецькій області не буде змінюватися комендантську годину. Про це повідомили на нараді з представниками правоохоронних органів і структурних підрозділів облдержадміністрації, яке пройшло під головуванням заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна.

Було відзначено, що зміни тимчасових показників комендантської години під час проведення новорічних і різдвяних свят не передбачаються. Комендантська година діє з 21:00 до 5:00.

З метою забезпечення громадської безпеки та порядку, оперативного реагування на правопорушення під час проведення запланованих святкових заходів, чиновники просять своєчасно повідомляти про всі заходи правоохоронним органам.

Крім того, військовим адміністраціям населених пунктів міським ( сільським, селищним ), територіальним громадам направлено лист про прийняття додаткових заходів забезпечення громадської безпеки та порядку, спрямованих на недопущення використання громадянами, особливо в період новорічних і різдвяних свят, піротехнічних засобів в громадських місцях.

Представники Головного управління Національної поліції в Донецькій області, Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях, ГУ ГСЧС України в Донецькій області, а також Донецького обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки розповіли про заходи, які будуть прийняті в області для підтримки громадського порядку і те, що в області буде збільшено кількість патрулів.

Заступник керівника ГУ ГСЧС України в Донецькій області В'ячеслав Бойцов повідомив, що на території Донецької області на період дії воєнного стану заборонено використання піротехнічних виробів, до яких відносяться хлопавки, феєрверки, салюти і т.д.

Участь в нараді в онлайновому форматі також прийняла заступник глави Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. Вона повідомила, що облдержадміністрацією і територіальними громадами проводиться роз'яснювальна робота з представниками релігійних громад щодо необхідності дотримання обмежень, встановлених тимчасово на період дії воєнного стану в Україні, а саме дотримання правил комендантської години, уникнення скупчень людей.

– Крім того, пропонуємо максимально залучити віруючих до участі в новорічних і різдвяних богослужіннях дистанційно завдяки перегляду трансляції на телебаченні і в інтернет-мережі. Такий досвід ми успішно використовували під час спалаху епідемії коронавірусу, – зазначила Юлія Костюніна.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі