Обмеження на право керування авто знімається, якщо оновити дані - Міно | ZI.ua
Акция закончилась

Обмеження на право керування авто знімається, якщо оновити дані - Міноборони

16 травня 2024, 08:40 | Офіційно 1308
Поділитися:
Обмеження на право керування авто знімається, якщо оновити дані - Міноборони

З 18 травня протягом 60 діб усі військовозобов'язані мають уточнити свої дані. Пройти військово-лікувальну комісію доведеться і тим, хто має статус «обмежено придатних». 

Про це в ефірі телемарафону нагадав представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін. 

Норми закону такі, що з 18 травня протягом 60 діб усі військовозобов'язані повинні уточнити свої дані. Якщо говорити про обмежено придатних, то після того, як така людина пройде військово-лікарську комісію, отримавши направлення до ТЦК та СП, буде ясно, вона придатна чи не придатна. Тому що статус «обмежено придатний» скасовується


Спікер наголосив, що це мають зробити всі військовозобов'язані, незважаючи на те, коли вони уточнювали свої дані. Це можна буде зробити через електронний кабінет, спеціальний додаток, який запрацює з 18 травня, а також у ЦНАП чи ТЦК та СП.

Коментуючи обмеження права водіння, він зазначив, що ця заборона є тимчасовою.

"Через п'ять днів після того, як людина, яка має з'явитися до ТЦК та СП, та ухиляється, видається вимога щодо виконання обов'язку військовозобов'язаного. Через десять днів, якщо він ігнорує її, слідує звернення до суду, і суд приймає рішення про обмеження права керування транспортним засобом. Важливо пам'ятати, що це тимчасове обмеження. Якщо людина оновлює свої дані, це обмеження скасовується", - повідомив він.

Тим, хто хоче потрапити до обраних частин, Лазуткін порадив звернутися до рекрутингових центрів. 

"Їх в Україні відкрилося вже 20 років. Це можливість для тих, хто хоче бути потрібним Силам оборони держави та може знайти там нову високооплачувану роботу за фахом", - нагадав Лазуткін.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ