NRC оголосила про новий етап фінансової допомоги: Як подати заявку | ZI.ua
Акция закончилась

NRC оголосила про новий етап фінансової допомоги: Як подати заявку

5 вересня 2024, 14:30 | Офіційно 2868
Поділитися:
NRC оголосила про новий етап фінансової допомоги: Як подати заявку
Наступного понеділка, 9 вересня о 09:00, Норвезька рада у справах біженців (NRC) в Україні відкриває прийом заявок на отримання багатоцільової грошової допомоги.

Про це повідомляється на  сторінці NRC.

Прийом заявок триватиме 10 днів і завершиться 18 вересня о 17:00. Зазначається, що всі заявки, подані протягом 10 днів, оцінюватимуться однаково, тому немає потреби поспішати з поданням заявки у перший день.

Критерії вразливості

Встановлено набір критеріїв надання грошової допомоги. До них входять особи, які проживають у зоні бойових дій, постраждали від недавніх подій та внутрішньо переміщені особи, змушені залишити свої будинки. Важливим критерієм є те, що домогосподарство фізично перебуває на території України. Якщо ви отримували грошову допомогу від NRC, ви можете подати заявку на додаткову допомогу. 

"Подача заявки не означає, що вас автоматично обрано для отримання грошової допомоги. NRC переконується у відповідності для програми і ретельно перевіряє заявки, щоб допомогти найбільш вразливим категоріям населення. Якщо ви раніше отримували грошову допомогу від NRC чи іншої організації, ваша заявка може бути відхилена залежно від вашої поточної ситуації", — йдеться у повідомленні.

Час подання заявки не впливає на шанси відбору, якщо її подано в межах періоду подання заявок. Рекомендується зробити скріншот підтвердження прийняття заявки.

Необхідні документи

— паспорт чи ID-картка;

— ідентифікаційний номер платника податків (ІПН);

— IBAN (карти для соціальних та пенсійних виплат не підійдуть для подання заявки).

"Переконайтеся, що у вас є стабільне підключення до Інтернету, а на пристрої увімкнено GPS для передачі вашого розташування. Рекомендується заповнювати форму з особистого смартфона", — повідомили на сторінці ради.

Максимальна кількість членів домогосподарства має бути 5 або менше. Якщо кількість членів перевищує цю цифру, необхідно подати дві окремі форми з хоча б одним членом домогосподарства віком від 18 років. 

"Після завершення процесу подання та перегляду заявок ви отримаєте офіційне текстове повідомлення від NRC. Перша спроба надсилання повідомлення відбуватиметься через WhatsApp, друга – через SMS. Щоб переконатися, що всі отримали повідомлення, ми рекомендуємо заявникам установити WhatsApp на пристрої з номером, який вказано пріоритетним при подачі заявки", — додали в NRC.

Докладніше ознайомитися з критеріями та іншими нюансами заповнення заявок можна на  сайті ради чи на сторінці у фейсбук.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ