Військовозобов'язаним стане складніше ховатися від комісаріатів | ZI.ua
Акция закончилась

Новий спосіб пошуку військовозобов'язаних вводять в Україні

10 січня 2023, 13:12 | Офіційно 27168
Поділитися:
Новий спосіб пошуку військовозобов'язаних вводять в Україні

В Україні звірять дані громадян з шести державних реєстрів. У разі розбіжності даних їх актуалізують. Це, зокрема, дозволить більш ефективно організувати заклик громадян в рамках мобілізації, а також спростить перевірку правомірності призначення соціальних виплат. Про це повідомляє bagnet з посиланням на sud.ua.

Таку постанову № 1493, що передбачає звірку особистих даних громадян за шістьма державним реєстрів, було прийнято Кабміном 30 грудня 2022 року. Вона має на увазі всебічну верифікацію даних фізичних осіб.

З початком війни міграція населення України, як внутрішня, так і за кордон, набула величезних масштабів. При цьому багато громадян тимчасово осіли в інших регіонах країни і навіть отримали статус тимчасово переміщених осіб ( ВПЛ ) і отримують допомогу від держави.

Отже, держава хоче мати вичерпні і свіжі дані про місцезнаходження, працевлаштування, виконання податкових зобов'язань, сімейний стан і причетність до соціальних виплат кожного з громадян.

У той же час, актуальні відомості про їх місцезнаходження можуть бути занесені тільки в один реєстр, що ускладнює пошук громадян у разі потреби. Зокрема, зараз така потреба - загальна мобілізація. Влада, державна і військова, повинна знати, який мобілізаційний ресурс у України. Адже західні партнери налаштовують українців на тривалу війну, а значить, призову підлягатимуть ще багато громадян.

Отже, як відзначають в уряді, така верифікація за різними державним реєстрів повинна служити декільком цілям:

- перевірці підстав для призначення різних соціальних виплат,
- перевірці сплати податків;
- перевірці майнового стану громадян;
- виконання закону про мобілізацію громадянами призовного віку.

Для того щоб отримати найсвіжіші і повні дані по кожному громадянину, звірку проводитимуть автоматично. Якщо дані з різних реєстрів не збігатися, то їх будуть актуалізувати за найсвіжішими параметрами.

Зокрема, будуть звірятися дані з наступних реєстрів:

- Єдиного державного демографічного реєстру;
- Державний реєстр фізичних осіб - платників податків;
- Державний реєстр актів цивільного стану громадян;
- реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування;
- Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб;
- відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби.

Отже, держава прагне отримати якомога повніші і достовірні дані про кожного громадянина. Природно, в першу чергу її цікавить повний облік військовозобов'язаних громадян, платників податків і одержувачів соціальних виплат.

Нагадаємо, уряд затвердив новий порядок обліку військовозобов'язаних громадян. Зокрема, влада має намір повертати чоловіків з-за кордону, щоб видати їм в Україні порядку.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі