Евакуація з житлом: Жителів Донеччини повезуть до двох інших областей | ZI.ua
Акция закончилась

Новий етап евакуації: куди переселятимуть мешканців Донецької області

17 жовтня 2024, 14:09 | Офіційно 2712
Поділитися:
Новий етап евакуації: куди переселятимуть мешканців Донецької області

Евакуюватимуть мешканців Донеччини з цього тижня щодня у Дніпропетровську та Львівську області. Можливості Черкаської області "вичерпалися". 

Про це на брифінгу 16 жовтня розповів начальник відділу надання соціальних послуг департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА Дмитро Пожарський, повідомляє Суспільне.Донбас.

На Черкащину останній рейс вирушив минулого тижня.

"У нас додалася Дніпропетровська область та Львівська область. Був останній рейс минулого тижня до Черкаської області. На сьогоднішній день обсяги розселення на Черкащині закінчилися. Тому з цього тижня ми евакуюємо із безкоштовним розселенням до громад Львівської та Дніпропетровської областей. Це інший напрямок. Евакуаційний поїзд із можливістю розселення в громадах цих областей виїжджає щодня", — повідомив він. 

За словами чиновника, за тиждень із 9 по 16 жовтня з регіону евакуювали 97 дорослих та 29 дітей, яким надали безкоштовне житло. З них до Черкаської області виїхало 59 осіб. 51 особу вивезли до Львівської області, їх також безкоштовно забезпечили житлом.

Сім'ї з дітьми можуть виїхати і на Закарпаття, де також дають житло. Для цього потрібно звернутися до місцевої військової адміністрації. Вагони для евакуації замовлять одразу, як тільки сформується група дітей.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ