За кордон України може виїжджати нова категорія чоловіків | ZI.ua
Акция закончилась

Нова категорія чоловіків може виїжджати за кордон України

14 серпня 2023, 10:14 | Офіційно 2013
Поділитися:
Нова категорія чоловіків може виїжджати за кордон України

Військовозобов’язані громадяни, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції (АТО), зможуть перетинати державний кордон України у період дії воєнного стану. Про це повідомили в Міністерстві у справах ветеранів.

Відповідні зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України внесено на засіданні Кабінету Міністрів 11 серпня 2023 року.

Як наголосили в Мінветеранів, це зроблено, аби уникнути несправедливого обмеження прав членів сімей осіб, які загинули (зникли безвісти) під час АТО. Це стосується періоду з початку збройної агресії у 2014 року до 30 квітня 2018 року.

Адже до цього часу діяло лише правило, згідно з яким право на перетин державного кордону мали, зокрема, військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули (пропали безвісти) під час участі в заходах із захисту країни в періоди з 30 квітня 2018 року до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року.

Як наголосила Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, тепер Уряд зняв обмеження права на перетинання державного кордону в період дії воєнного стану особами, чиї рідні загинули або пропали безвісти під час участі в АТО.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ