Неповнолітнього жителя Слов'янська відправили в колонію на 10 років за роботу на | ZI.ua
Акция закончилась

Неповнолітньому хлопцю з Слов'янська дали 10 років за роботу на фсб

30 серпня 2023, 17:20 | Кримінал | Слов'янськ 1392
Поділитися:
Неповнолітньому хлопцю з Слов'янська дали 10 років за роботу на фсб

Неповнолітнього жителя Слов'янська визнали винним у державній зраді. Юнак передавав окупантам інформацію про розташування українських бійців. Про це повідомляється в реєстрі судових рішень Слов'янського міськрайонного суду.

В середині квітня минулого року неповнолітній погодився передавати представнику російського фсб інформацію про розташування ЗСУ в Слов'янську і Лімані. За це він отримував грошову винагороду.

З середини до кінця квітня 2022-го хлопець через телеграм отримував завдання від представника російської спецслужби і збирав розвіддані. Інформатор встиг передати окупантам інформацію по 12 об'єктах: блокпостах, розташуванні техніки і місцях дислокації бійців ЗСУ. Його затримали в кінці квітня 2022 року.

Як розповіли на судовому засіданні батьки хлопця, в 2014-2015 роках їх сім'я жила в Росії, де їх син спілкувався з місцевими однолітками. Батьки припускають, що це могло сформувати проросійські погляди у хлопця. При цьому його поведінка не викликала ніяких підозр.

Підсудного звинуватили в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Максимальне покарання за цією статтею може досягати довічного ув'язнення, але в суді врахували, що на момент скоєння злочину підсудний був неповнолітнім і не мав судимостей. Також він повністю розкаявся і визнав свою провину. Суд призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ