Мешканець Краматорська просить ветувати закон про перехід на зимовий час | ZI.ua
Акция закончилась

Не враховує інтересів східної України: З'явилася петиція щодо повернення на літній час

6 серпня 2024, 11:57 | Ініціатива | Костянтинівка, Краматорськ 1044
Поділитися:
Не враховує інтересів східної України: З'явилася петиція щодо повернення на літній час

Житель Краматорська Максим Ходушко створив петицію про відміну Закону №4201, який передбачає відмову від переведення годинників на літній час.

Петицію опубліковано на офіційному сайті Президента України. 

У своєму зверненні до президента автор петиції просить скасувати ухвалений раніше закон про обчислення часу.

Прийняття Верховною Радою Законопроекту [...] вважаю актом антидержавної, антиукраїнської діяльності

На думку автора, це рішення не лише фактично збільшує різницю у часі, а й юридично віддаляє Україну від Європи, оскільки розвинені європейські країни переводять час.

"Воно також руйнує компроміс між регіонами щодо світлового дня, яким було переведення годинників для такої протяжної зі Сходу на Захід країни. Це рішення забирає у жителів Сходу годину світла вдень і ввечері, додаючи його фактично вночі (2-3 ночі влітку вже будуть світлим ранком), змушуючи суттєво збільшити і так важкопідйомні витрати на електрику", — говориться в петиції.

Нагадаємо, цієї осені Україна переведе стрілки на зимовий час востаннє, після чого переходу на літній час у 2025 році не буде. Ветувати закон закликала раніше й Академія наук вищої школи. За словами вчених, таке рішення збільшить витрати на електроенергію у вечірні години у весняні, літні та осінні місяці. І це відчуватиметься в умовах відключень світла. А вранці – сонячне світло буде витрачатися даремно.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ