Не працювали більше року: У Краматорську відновили роботу ліфтів | ZI.ua
Акция закончилась

Не працювали більше року: У Краматорську відновили роботу ліфтів

23 жовтня 2023, 18:50 | Офіційно | Краматорськ 1041
Поділитися:
Не працювали більше року: У Краматорську відновили роботу ліфтів
Иллюстративное изображение

У більшості багатоповерхівок Краматорська запрацювали ліфти, які зупинили понад рік тому. Всього в будинках міста 742 ліфта. Частина з них потребує ремонту, майже 20 — розграбовані. Чи будуть всі працювати, залежить від оплати цієї послуги. Заступник міського голови Краматорська Андрій Безсонний розповів Вільному радіо, скільки витратили на ремонт і обстеження ліфтів з місцевого бюджету.

За словами чиновника, з 742 ліфтів в краматорських багатоповерхівках не запрацювали ті, де живуть мало жителів. Такі рішення брали власники цих будинків — об'єднання співвласників, керуюча компанія і житлові кооперативи.

"Чи не запустили [деякі ліфти] з міркувань неможливості оплати. Тобто, коли керівники ОСМД і кооперативу ЖЕК бачать, що дуже мало людей в під'їзді, нічим розраховуватися", — говорить Андрій Безсонний.

Також поки не заробили ліфти, які потребують ремонту.

"Перед запуском було техобслідування, виконували передпускові роботи, необхідно було провести роботу з [документацією], і далі вона триває. Є 7 ліфтів, які вийшли з ладу на пусковому етапі. Вже визначили вартість ремонтних робіт тягових двигунів і шаф управління цих ліфтів — 225 тисяч гривень. Виконаємо роботи і найближчим часом запустимо", — відзначає чиновник.

Ліфти в житлових будинках Краматорська не працювали більше року. За цей час близько 20 з них розграбували.

"Люди не розуміли, що, [наприклад], шафа управління не несе ніякої вартості саме як цветмет. Грабували “ пускачі ” та інше. На роботи, пов'язані з виконанням ремонту цих 18 ліфтів, було виділено 860 тисяч гривень", — розповідає заступник міського голови.

Ліфти в місті обслуговують три компанії, говорить чиновник.

"Зараз немає ніякого звернення з приводу непрацюючих ліфтів. Тому немає зараз необхідності ставити якісь конкретні дати запуску. Люди ясно розуміють, що це пов'язано з оплатою. Ми зі свого боку якось “ штовхнули ” цей процес між компаніями, що обслуговують ліфти, і компаніями, які утримують житло, а далі все буде залежати від оплати і здатності керуючих підтримувати ці договірні відносини між собою", — додає Андрій Безсонний.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ