Прогноз відносно зростання зарплат надав НБУ | ZI.ua
Акция закончилась

НБУ дав свій прогноз відносно зростання зарплат

10 липня 2023, 20:06 | Бізнес 2022
Поділитися:
НБУ дав свій прогноз відносно зростання зарплат

На внутрішньому трудовому ринку нашої країни зберігається динаміка з високим попитом на робочу силу, і з цієї причини, слід очікувати деякого підвищення рівня заробітних плат вже найближчим часом. Про те, який прогноз щодо зростання зарплат надали аналітики банку-регулятора на поточний рік, пише «НБН», посилаючись на матеріал, розміщений на офіційній сторінці Національного Банку України.

Згідно зі звітом НБУ, на початок цього літнього сезону, становище на ринку праці залишається стабільним, оскільки роботодавці продовжують активно шукати нових працівників, і, відповідно, фіксується зростання кількості вакансій, частково пов’язане із сезонним пожвавленням у сферах будівництва та сільського господарства, унаслідок чого наймачам доводиться пропонувати більш вигідні умови, що стосуються винагороди за працю.

Крім того, за прогнозами НБУ, до кінця 2023-го року, розмір усередненої номінальної зарплати в Україні має підвищитися на 21,9 відсотка, однак реальна, з урахуванням показника індексу інфляції, — лише на 3,7 відсотка.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ