Найбільш складна ситуація з енергопостачанням - в Києві | ZI.ua
Акция закончилась

Найбільш складна ситуація з енергопостачанням - в Києві

22 грудня 2022, 08:03 | ЖКГ 1260
Поділитися:
Найбільш складна ситуація з енергопостачанням - в Києві
Фото: Zi

Через пошкодження 60% трансформаторних підстанцій в Києві зберігається найбільш складна ситуація з електропостачанням в Україні, повідомив гендиректор YASNO Сергій Коваленко. Ключова проблема полягає не в генерації електроенергії, а в її розподілі, оскільки не можна подати енергію туди, де знищено обладнання. Він зазначив, що змін на краще немає.

"Сьогодні ситуація з постачанням у Києві — найскладніша у країні", — сказав він.

Повідомляється, що після ворожої атаки 19 грудня в окремих районах Києва до сих пір не вдалося відновити електропостачання.

"Є ті райони, хто отримує світло близько 5 годин на добу. Є ті, хто зі світлом 2-3 години на добу. А є ті, хто без світла взагалі з останнього обстрілу. Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання", - написав Коваленко.

Коваленко зазначив, що лінії живлення в Києві не лінійні і не завжди логічні з точки зору карти і районів.

"Якщо ви думаєте, що не може бути такого, що серед десяти заживлених будинків стоїть один без світла, бо він на лінії зі зруйнованою підстанцією, то ви не маєте рації. Це — реальна ситуація", — підкреслив чиновник.

Він додав, що енергетики продовжують роботу з використанням доступного обладнання.

"Чи може бути краще, ніж зараз? Може, коли завершаться ремонтні роботи і коли схема перезаживлення запрацює. Чи може бути гірше? Так, якщо нас знову обстрілюватимуть. Точніше, якщо пошкодять оті 40% вузлів, що залишилися", — повідомив гендиректор YASNO.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ