У Костянтинівці затримали коригувальника | ZI.ua
Акция закончилась

Наводив російські КАБи: У Костянтинівці затримали коригувальника

18 липня 2024, 10:25 | Кримінал | Костянтинівка 645
Поділитися:
Наводив російські КАБи: У Костянтинівці затримали коригувальника

Житель Костянтинівки передавав російській розвідці розташування української артилерії, а також намагався встановити координати ППО.

Про затримання чоловіка повідомили прес-служби СБУ та прокуратури Донецької області. 

"За даними слідства, у грудні 2022 року мешканець Костянтинівки приєднався до однієї з проросійських спільнот у додатку «Telegram». Під час спілкування з учасниками чату чоловік почав надсилати дані про місця дислокації Сил оборони України. Зокрема, у текстових повідомленнях він вказував розташування артилерійських підрозділів та вогневих позицій ЗСУ на території свого міста, а також Краматорського району", — повідомляє прокуратура.

Заявляється, що всього підозрюваний надіслав 8 повідомлень воєнного характеру. Його тримають під вартою, чоловікові загрожує до 8 років ув'язнення.

Нижче, як заявляють СБУ, скріншоти з телефону коригувальника із Костянтинівки:


У СБУ додали, що зловмисник передавав геолокації артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що атакують на східному фронті. Також затриманий намагався встановити координати ППО, яка прикриває сухопутні підрозділи українських військ у районі Костянтинівки. 

"За даними слідства, фігурантом є 49-річний місцевий мешканець, ідейний прихильник рашизму. Для збору розвідданих він обходив місцевість та фіксував локацію потенційних цілей. Під час обшуків у затриманого виявлено мобільний телефон із доказами його злочинної діяльності", — додали у Службі безпеки.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ