На Донеччині знайшли російських агентів, які навели удари по Покровську | ZI.ua
Акция закончилась

Наводили удари: Затримано шістьох жителів Покровського району

15 травня 2024, 10:35 | Офіційно | Покровськ 2289
Поділитися:
Наводили удари: Затримано шістьох жителів Покровського району

У Покровському районі на Донеччині затримали шістьох місцевих жителів, які наводили ракетні удари на місця зосередження ЗСУ. Про це повідомили у СБУ та прокуратурі.

Жителя Селидового російські спецслужби завербували ще 2014 року. У січні 2023 року, виконуючи вказівки куратора (розвідника мотострілецької бригади сухопутних військ Росії), чоловік зібрав "команду" з числа жителів Покровського району. Агенти розвідували інформацію для окупантів у Покровську, Селидовому, Кураховому, Гірнику, Українську. 

"Їх цікавили місця розташування особового складу та військової техніки ЗСУ. Крім того, вони уточнювали наслідки прильотів, масштаби руйнувань. Більш ніж за рік вони проінформували окупантів про більш як 80 об'єктів. Перевіряється їхня причетність до ракетних обстрілів житлових масивів, де загинули та отримали поранення цивільні", ㅡ повідомили у прокуратурі Донецької області.



"Крім того, ця агентурна група готувала координати ракетних ударів по місцях базування Сил оборони на Авдіївському напрямку. Для цього фігуранти поодинці обходили місцевість, де намагалися приховано фіксувати оборонні позиції ЗСУ. Зловмисники діяли окремо один від одного, але «замикалися» на спільного куратора військової розвідки Росії. Його особу вже встановлено", ㅡ повідомили в СБУ.


У спецслужбі додали, що після наведення учасників цієї агентурної мережі було завдано повторного удару ракетами «Іскандер» по Покровську 7 серпня. 

Під час першої атаки росіяни вдарили у багатоквартирний будинок. Коли на місце події прибули поліцейські та рятувальники, було завдано повторного удару. Внаслідок ударів десять людей загинули, понад 80 отримали поранення. Постраждало багато співробітників поліції та ДСНС, які прибули на місце після першого вибуху та потрапили під другу атаку.

Наслідки ударів по Покровську 7 серпня:


Нагадаємо, того дня зазнав тяжких поранень начальник 9 державного пожежно-рятувального загону Віталій Кінц. На згадку про нього у Покровську відкрили меморіальну дошку, яку розмістили на фасаді міської державної пожежної частини.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ