НКРЕКУ запропонувала уряду вдвічі збільшити тариф на світло для українців | ZI.ua
Акция закончилась

Нацкомісія енергетики офіційно запропонувала уряду підвищити тарифи на електроенергію з 1 червня

27 травня 2023, 12:03 | ЖКГ 2100
Поділитися:
Нацкомісія енергетики офіційно запропонувала уряду підвищити тарифи на електроенергію з 1 червня

НКРЕКУ запропонувала уряду вдвічі збільшити тариф на електропостачання для населення з 1 червня.

Про це йдеться в листі від НКРЕКУ до Міненерго, яке отримало видання Енергореформа.

Нацкомісія пропонує встановити єдиний тариф: 2,88 грн/кВт-год — без диверсифікації за обсягами споживання електроенергії. Джерело «Енергореформи» в уряді повідомляє, що Кабмін розглядатиме цю пропозицію і, швидше за все, підтримає його на своєму засіданні незабаром.

Як наголошується в листі регулятора до Міненерго, введення таких змін дозволить поліпшити фінансові показники «Енергоатома» і «Укргідроенерго», за рахунок яких покривається різниця в ринковій ціні електроенергії (6 грн / кВт. год).

На даний момент для індивідуальних побутових споживачів фіксований тариф становить 1,44 грн / кВт-год за споживання до 250 кВтг на місяць і 1,68 грн/кВт-год — якщо споживається понад 250 кВтг на місяць.

Разом з тим тариф 1,68 грн/кВт-год незалежно від обсягу споживання встановлений для колективних побутових споживачів. Також цей тариф діє в багатоквартирних житлових будинках за використання електроенергії для технічних цілей.

Нагадаємо, сьогодні Україна має три різних тарифа на електроенергію: два «соціальних» для населення і один ринковий – для бізнесу.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі