Сили оборони збили над Костянтинівською повітряну ціль | ZI.ua
Акция закончилась

Над Костянтинівкою збили літальний апарат: уламки впали у приватному секторі

5 жовтня 2024, 16:44 | Надзвичайні події | Костянтинівка 501
Поділитися:
Над Костянтинівкою збили літальний апарат: уламки впали у приватному секторі

Сьогодні на території Костянтинівської громади впав ворожий літальний апарат. Внаслідок падіння уламків у приватному секторі виникла пожежа, пошкоджено приватні будинки, повідомили у Донецькій ОВА.

Тип апарату та деталі падіння встановлюють. На місці працюють правоохоронці та ДСНС. Попередньо – без постраждалих.



Як повідомив начальник Костянтинівської МВА Сергій Горбунов журналістам Суспільного, Сили оборони збили російський літак на Донеччині вдень 5 жовтня.

"Силами оборони був збитий ворожий (російський — ред.) літак. Уламки частково попадали навколо міста Костянтинівка. Уламки також впали у приватний сектор — пошкоджені декілька приватних будинків. Жертв чи постраждалих від цієї події немає", - повідомив він.

Також про падіння літального апарату над Костянтинівкою повідомив Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко у Telegram:


"Якщо після аналізу уламків виявиться, що збили не Су-34, а БПЛА "Мисливець", ось про нього інформація. Його досить довго розробляли ще із 2009 року. Має великі габарити. Наразі виробили 3 штуки, ще 3 у розробці", - пізніше додав він.

С-70 "Мисливець" за своїми характеристиками - дуже габаритний літальний апарат із довжиною фюзеляжу 14 метрів та розмахом крила 19 метрів, злітна маса якого становить 25 тонн, у тому числі бойове навантаження - до 3 тонн, уточнює військовий портал Defense Express.

Військове командування станом на даний момент офіційних даних не повідомляло.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ