На Закарпатті збудували модульне містечко для ВПО | ZI.ua
Акция закончилась

На Закарпатті відкрили модульне містечко для переселенців

1 жовтня 2024, 12:46 | Офіційно 333
Поділитися:
На Закарпатті відкрили модульне містечко для переселенців

На Закарпатті відкрилося нове модульне поселення для внутрішньо переміщених осіб, включаючи мешканців Донеччини.

У селі Нересниця Тячівського району збудували та облаштували десять модульних будинків для сімей, змушених залишити свої будинки через бойові дії. Благодійний фонд «Карітас Чеської Республіки» відповідав за будівництво, а гуманітарна організація «Людина у біді Словацька Республіка» займалася облаштуванням,   повідомляє Покровська МВА. 

Будинки повністю обладнані меблями, побутовою технікою, кухонним приладдям та всім необхідним для комфортного проживання. Місцева влада забезпечила встановлення систем електро- та водопостачання, каналізації та благоустрій території.


У новому модульному містечку знайшли притулок 37 осіб, це сім сімей, які були змушені залишити свої будинки в окупованих та прифронтових районах Донецької, Харківської, Запорізької та Херсонської областей. 

Модульні будинки розташовані на території сільської поліклініки, де також є укриття. Неподалік знаходиться реабілітаційний центр «Милосердя», який раніше був переміщений з Покровської громади. 


В умовах регулярної евакуації з прифронтових територій поява додаткових місць для розміщення людей вкрай потрібна, зазначили у МВА.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ