Як нараховують пенсію підприємцям: які роки зарахують до стажу | ZI.ua
Акция закончилась

На яку пенсію можуть розраховувати підприємці Костянтинівки

16 жовтня 2024, 09:57 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 219
Поділитися:
На яку пенсію можуть розраховувати підприємці Костянтинівки
Фото из открытых источников
Українці, які вирішили зайнятися організацією власної справи, на певному етапі ставлять просте запитання: а що буде з пенсією? Самому накопичувати на безбідну старість чи все ж таки можна сподіватися на державу?

Про стаж

Щоб оформити пенсію за віком при досягненні 60 років, цього року потрібно мати щонайменше 31 рік стажу. Наступного року вимагатимуть уже 32 роки, а 2228 року потрібно буде вже 35 років стажу. Це стосується приватних підприємців.

Якщо такого стажу немає, то пенсія за віком призначається у 63 чи 65 років, залежно від кількості стажу та року досягнення відповідного віку.

У стаж для підприємців зараховуються періоди підприємницької діяльності, які сплачувався ЄСВ.

Про розмір виплати

Зарплата до розрахунку пенсії стягується за періоди праці, починаючи з 1 липня 2000 року досі призначення пенсії.

Зазвичай підприємці сплачують мінімальний страховий внесок. Це негативно впливає на індивідуальний коефіцієнт зарплати та загальний розмір пенсії, тому її розмір може бути близьким до мінімального. Але якщо внески сплачувались у більшому розмірі, то й розмір пенсії буде більшим.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ