Через підвищення податків на українців чекає значне скорочення зарплат | ZI.ua
Акция закончилась

На скільки зменшиться зарплата мешканців Костянтинівки через підвищення податків

28 травня 2024, 13:27 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля 2697
Поділитися:
На скільки зменшиться зарплата мешканців Костянтинівки через підвищення податків
Фото из открытых источников

В Україні підвищуватимуть податки, це – питання вирішене. Податки значно підвищать. Через це українцям слід готуватись до скорочення реальних зарплат.

Основна причина підвищення податків – - збільшення витрат на армію, стверджує у своєму Telegram нардеп Ярослав Железняк. Сюди входить і підвищення виплат військовослужбовцям, і закупівля озброєння, і будівництво оборонних споруд, виплати сім'ям загиблих, а також багато інших статей витрат.

Які податки збільшать

Уряд планує підвищити ПДВ та військовий бір. Щодо цифр, то поки що конкретики щодо нових податків немає. Згідно з попередніми прогнозами, ПДВ нібито мають намір підвищити на 2-3%. З огляду на те, що зараз він дорівнює 20%, то, очевидно, буде 22-23%.

При цьому військовий збір планують підвищити із нинішніх 1,5% до 5%. Це дуже суттєве підвищення. Причому воно очікує також і ФОПів, які поки що такий податок взагалі не сплачують. Тобто для ФОПів запровадять військовий збір. А для решти працівників просто відрахування із зарплати зросте одразу на 3,5%.

Тобто якщо людина, наприклад, отримуєте зарплату 10 тис. грн, то зараз вона з неї платить 150 грн військового збору. А наприкінці літа вже платитиме 500 грн.

Багато жителів Костянтинівки та інших невеликих міст Донецької області отримують мінімальну зарплату. Відповідно, з мінімалки, яка зараз дорівнює 8 000 грн, доведеться щомісяця віддати на утримання війська 400 грн. І це, крім інших податків, наприклад, ПДФО (18%), які ніхто не скасовує


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ