На під'їзді до Святогірська хочуть відремонтувати міст за 785 млн | ZI.ua
Акция закончилась

На під'їзді до Святогірська хочуть відремонтувати міст за 785 млн

20 грудня 2023, 20:03 | Офіційно 1158
Поділитися:
На під'їзді до Святогірська хочуть відремонтувати міст за 785 млн
Разрушенный мост в Богородичном, фото: Суспильне

У Донецькій ОВА шукають підрядника, який займеться відновленням зруйнованого через бойові дії мосту на під'їзді до Святогірська. Довжина мосту близько 230 метрів, його планують ремонтувати рік. Відповідний тендер оголосили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури Донецької області, повідомляє Вільне радіо.

Йдеться про переправу через Сіверський Донець поблизу Богородичного. Міст було зруйновано під час боїв на початку повномасштабної війни. Тоді колишній голова Святогірської громади Володимир Бандура (нині заочно заарештований за держзраду) заявляв, що нібито міст підірвали увечері 14 березня спеціально — з метою безпеки.

Наразі конструкція майже повністю зруйнована. Аварійною ділянкою не їздять авто, а пішоходам пересуватися мостом небезпечно. 

Проводити капітальний ремонт планують протягом 2024 року. Будматеріали та роботи оцінили більш ніж у 785 мільйонів гривень.

Підрядник має розібрати старі пошкоджені конструкції (деякі з них хочуть відновити, інші побудують заново), облаштувати нове мостове полотно, тротуари, огорожі, нанести розмітку та побудувати нові системи водовідведення. Дорожні знаки також підлягають заміні.

Оновлений міст матиме дві смуги руху (по 3 метри кожна) та довжину 351 метр. Підрядника, який зможе завершити ці роботи до 31 грудня 2024 року, поки шукають.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ