На окупованій Донетчині почалася мобілізація, тільки називають її по-іншому | ZI.ua
Акция закончилась

На окупованій Донеччині почалася мобілізація, тільки називають її по-іншому

19 квітня 2023, 16:45 | Офіційно 1068
Поділитися:
На окупованій Донеччині почалася мобілізація, тільки називають її по-іншому
Иллюстративное изображение

На окупованій Донеччині почалася мобілізація, яку називають призивом на військову службу. Про це повідомив заступник мера Маріуполя Петро Андрющенко.
Призивають чоловіків з 1995 по 2005 рік народження.

"Юнаків від 18 до 27 років збирають на фронт. Як положено під загрозу кримінальних справ, арештів та примусового приводу", — написав Андрющенко.

Указ про початок призову на строкову службу підписав ставленик Кремля на окупованій Донеччині Денис Пушилін. Медичні огляди хлопців триватимуть до 15 липня 2023 року.

Так звана "адміністрація" на тимчасово захопленій частини Донеччини повідомляє, що відправляти строковиків у війська росіян для наступів не будуть. Замість цього бойовики планують створити призовні комісії, затвердити резервні склади і медичні установи для лікування строковиків, направити лікарів на збірні пункти, виділити техніку і робітників для відрядження строковиків до місця служби.

Так званих поліцейських "уповноважили" допомагати військовим комісарам. Вони будуть знаходити і привозити в призовні пункти громадян, що мають адміністративні порушення за ухилення від призову в армію загарбників. Проти ухилянтів можуть ввести кримінальну відповідальність і оголосити в розшук. Крім того, так звані поліцейські будуть вести облік всіх ухилянтів від служби в армії бойовиків і чергувати в військових комісаріатах інтервентів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі