Нелегальні шахти на окупованій частині Донбасу призводять до обміління водойм | ZI.ua
Акция закончилась

На окупованій частині Донбасу через копанки зменшується кількість водойм

17 січня 2024, 20:03 | Офіційно 867
Поділитися:
На окупованій частині Донбасу через копанки зменшується кількість водойм

На окупованих територіях Донбасу зменшується кількість водойм через зростаючу кількість нелегальних шахт. Про це повідомили у Східній правозахисній групі. 

Організація з посиланням на повідомлення місцевих жителів пише, що в окупованих Луганській та Донецькій областях суттєво зменшується кількість водойм - річок, ставків, а також дрібнішають водосховища. Це відбувається через порушення геологічного простору нелегальними шахтами, копанками.

Минулого 2023 року на окупованих територіях налічувалося понад 900 нелегальних копанок (з урахуванням покинутих). Коли запаси вугілля в копанках вичерпуються, то їх просто кидають. За правилами копанки потрібно «погасити», засипати вироблений простір. Однак вугільні ділки не витрачають цього додаткові ресурси.

"Щороку в копанках гинуть місцеві жителі, окрім цього геологічні розриви та тріщини негативно впливають на водоймища, які при Україні використовувалися для водопостачання території (міст та селищ). Тому проблема водопостачання в окупації актуальна і тим, що через зростання кількості копанок водоймища йдуть під землю і поєднуються з шахтними водами", - повідомляє організація.

Незважаючи на проблеми, збільшення кількості копанок вигідне окупаційній владі, додають правозахисники.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ