Українцям підвищать пенсії у два етапи: коли це станеться | ZI.ua
Акция закончилась

На мешканців Костянтинівки чекає подвійне підвищення пенсій

22 жовтня 2024, 15:08 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 36078
Поділитися:
На мешканців Костянтинівки чекає подвійне підвищення пенсій
Фото из открытых источников
Незважаючи на затяжну війну, щороку в Україні навесні підвищуються пенсії. Відбувається це внаслідок індексації виплат. Найвищий відсоток підвищення був у 2023 році, пенсії українців зросли в середньому більш ніж на 19%.

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила про чергове підвищення пенсій наступного року.

За словами Жолнович, розміри пенсій підвищать і навесні, і влітку. У березні, як завжди, пенсії зростуть у результаті індексації. Поки що її відсоток не визначено. він залежатиме від рівня інфляції та зростання середньої зарплати у країні.

Жолнович запевнила, що кошти на індексацію будуть навіть незважаючи на те, що бюджетний трансферт зменшено з державних коштів.

Вона також наголосила на позитивній динаміці збільшення єдиного соціального внеску (ЕСВ) завдяки військовим. У них досить високі заробітні плати, з яких вони платять хороший ЄСВ, вони й поповнюють бюджет ПФУ.

Міністр додала, що влітку наступного року пенсії планують перерахувати, згідно з пенсійною реформою, яку має ухвалити Верховна Рада. Підвищення переважно торкнеться українців, які вийшли на пенсію багато років тому.

Адже їхні пенсії зараз набагато менші, ніж у людей із таким самим стажем та зарплатою, які вийшли на пенсію пізніше. Розмір підвищення залежатиме і від кількості страхового стажу, і від розміру зарплати, точніше сплаченого з неї ЄСВ.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ