Комунальники закупили на 38 млн техніки для Сєвєродонецька "на майбутнє" | ZI.ua
Акция закончилась

"На майбутнє": Влада Сєвєродонецька закупила техніки на 38 млн, хоча місто окуповане

1 вересня 2023, 14:45 | Офіційно 1815
Поділитися:
"На майбутнє": Влада Сєвєродонецька закупила техніки на 38 млн, хоча місто окуповане
Северодонецк, троллейбусное депо, последствия боевых действий

КП «Северодонецьке тролейбусне управління» Сєвєродонецького міської ради закупило комунальної техніки на 38 млн грн. Тендер був проведений 16 серпня. Договір передбачає аванс в розмірі 20%, але поки ніяких транзакцій не проводилося. Нагадаємо, Сєвєродонецьк з червня минулого року знаходиться під окупацією.

Цього року виробник техніки «Автоскладальне підприємство «Кобальт» поставить в Дніпро два самоскиди, дві комбіновані дорожні машини, комбіновану машину-автоцистерну і каналопромивну машину на шасі Foton, повідомляють журналісти видання Наші гроші. На сайті виробника ціни не вказані, і на інших виграних їм торгах ці моделі відшукати журналістам не вдалося. Крім того, підприємство «Кобальт» отримало замовлення без конкуренції, тому що на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Перед аукціоном анонімна фірма скинула замовнику посилання на новину про призов Володимира Зеленського до місцевої влади витрачати бюджетні кошти в першу чергу на потреби оборони України. Фірма написала, що президент України чітко вказав, що всі непріоритетні витрати повинні бути скасовані і перенаправлені на потреби фронту. 


«Те, що ви робите, купуючи машини для фактично неіснуючого підприємства комунальні машини на 1 млн євро – це справжнє мародерство. Інформація про цю закупівлю обов'язково буде подана на розгляд компетентних органів», – пише анонім з питань процедури.

Замовник відповів, що згідно із законом не може застосовувати в роботі інформацію з новинних повідомлень, що поширюються в ЗМІ, навіть якщо джерелом виступає президент України. Однак він визнав, що купує техніку на майбутнє, коли Сєвєродонецьк буде звільнений від окупації: 

«Оскільки Замовник не ставить під сумнів майбутню деокупацію міста Сєвєродонецька Луганській області зокрема, і іншу тимчасово окуповану територію України в цілому, Замовником відповідно до вимог чинного законодавства України вживаються заходи щодо формування необхідних ресурсів, техніки, обладнання та засобів, які будуть вкрай необхідні для підтримки життєзабезпечення громадян на звільнених територіях і відновлення пошкодженої інфраструктури міста», - заявив він. 

Вже після підписання договору громадянка Наталія Подосіннікова подала звернення до Госаудітслужби з вимогою зупинити закупівлю.

«Вимагаю зупинити цей кримінал під час війни. Засоби повинні йти на обороноздатність країни. Це гроші платників податків, в тому числі мої. Вимагаю зупинити процедуру і перенаправити на військові цілі, закупівлю засобів захисту, медичних засобів для потреб ЗСУ», - зажадала українка.  

Відповідь ДАСУ (аудиторська служба) до сих пір очікується. 

Нагадаємо, з моменту російської окупації тролейбусне управління нічого не закуповувало. На даний момент це найбільша закупівля замовників, у яких головним органом вказано Сєвєродонецька міськрада.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ