У Костянтинівці та Слов'янську є проблеми із водопостачанням | ZI.ua
Акция закончилась

На Костянтинівку скорочено подачу води з ІІ Донецького водоводу

30 липня 2024, 12:18 | ЖКГ | Костянтинівка, Слов'янськ 354
Поділитися:
На Костянтинівку скорочено подачу води з ІІ Донецького водоводу

Про скорочення подачі води на місто повідомила прес-служба міської адміністрації.

"Шановні мешканці громади! У зв'язку із зменшенням подачі води до міста з ІІ Донецького водоводу просимо скоротити споживання води та економно поставитися до водного ресурсу", — говориться в повідомленні.

Нагадаємо, другий Донецький водовід, який забезпечує подачу води до північної частини Донецької області, є найпроблемнішим серед усіх магістралей водопостачання регіону. Загальна довжина водних магістралей становить 11 тисяч 700 кілометрів, але близько дев'яти тисяч із них зношені на 70 — 90 відсотків. Зношеність частини мереж, що залишилася — 25 — 50%.

Проблеми з водою зараз є й у Слов'янській громаді. Про це вчора повідомляла Слов'янська МВА.

"У зв'язку з аварійною ситуацією на водозаборі с.Маяки можливе скорочення або повна відсутність водопостачання у мікрорайонах Північний, Залізничний, селищі Мирне - до завершення ремонтних робіт", — повідомили в адміністрації Слов'янська.

Нині у Слов'янську намагаються вирішити питання із зношеністю труб. Там прокладають труби на проблемних ділянках загальною довжиною майже 35 км. Труби громаді надали у ЮНІСЕФ, 80% вартості робіт також оплачує фонд. Ремонтні роботи продовжуються вже місяць. Їх планується завершити до кінця року.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ