На Донеччині збиралися витратити майже 400 млн на ремонт дороги, що проходить | ZI.ua
Акция закончилась

На Донеччині збиралися витратити майже 400 млн на ремонт дороги, що проходить через окуповану територію

23 серпня 2024, 14:05 | Кримінал 441
Поділитися:
На Донеччині збиралися витратити майже 400 млн на ремонт дороги, що проходить через окуповану територію
Иллюстративное изображение

Прокуратура запобігла незаконному витрачанню 390 млн грн на ремонт дороги, яка проходить окупованою територією Донеччини. 

Про це повідомляється на сторінці прокуратури Донецької області.

При принциповій позиції Донецької обласної прокуратури розірвано договірні відносини між Службою відновлення та розвитку інфраструктури в Донецькій області та підприємством з ремонту дороги державного значення вартістю 390 млн грн.


Повідомляється, що у грудні 2021 року тодішньою Службою автомобільних доріг у Донецькій області та товариством з обмеженою відповідальністю, зареєстрованим у Львові, укладено договір підряду. Йшлося про капітальний ремонт автодороги «Велика Новосілка – Амвросіївка».

Проте Волноваською окружною прокуратурою встановлено, що підприємство-переможець не надало всіх документів на підтвердження наявності матеріально-технічної бази для виконання договору. Крім того, джерелом фінансування в правочині зазначено Державний бюджет України, при цьому коштів на оплату зазначених робіт у ньому не передбачено.

"Попри це протягом 2022-2024 років сторони неодноразово продовжували строк дії договору. До того ж, усвідомлюючи, що ремонтні роботи мають виконуватися у населених пунктах Ольгинка, Благодатне та Новотроїцьке, які з березня 2022 року перебувають під контролем окупантів. Враховуючи безпідставність взяття бюджетних зобов'язань та виявлені суттєві порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» та Бюджетного кодексу України, прокуратура звернулася до Господарського суду Донецької області з позовом про визнання недійсним рішення тендерного комітету та укладеного договору", - повідомили у прокуратурі.

Під час судового розгляду незаконну угоду було розірвано. 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ