У Донецькій області послабили світломаскувальний режим | ZI.ua
Акция закончилась

На Донеччині вперше з початку війни починають включати ліхтарі на вулицях

13 листопада 2023, 15:16 | Офіційно | Краматорськ, Покровськ, Слов'янськ 1581
Поділитися:
На Донеччині вперше з початку війни починають включати ліхтарі на вулицях
Покровск

Вперше з початку російського вторгнення в містах Донецької області починають включати зовнішнє освітлення.

В Краматорську вуличне освітлення вже працює на частини вулиць. Включати освітлення будуть за графіком. Про це написав начальник Краматорської МВА Олександр Гончаренко.

"З 16:20 до 21:00 і з 5:00 до світанку. Не всюди відразу. Потрібен деякий час. Всі над цим працюють, не хвилюйтеся", – написав він.

Світло буде і на вулицях Слов'янська. Влада отримала дозвіл від військових, повідомив керівник Слов'янської МВА Вадим Лях. Процес відновлення системи освітлення триває, і через 1-2 тижні на більшості вулиць будуть включені ліхтарі.

"Більшості районів вдалося відновити електропостачання, процес ще йде. Але великих проблем я не бачу. Зараз всі узгодження з військовими отримані, тому починаємо відновлення цього процесу. В результаті того, що 2 роки було вимкнено світло потрібна технічна обробка деяких процесів, але думаю через тиждень-два ми відновимо цей процес. Плануємо більшість вулиць освітити – 70%", – розповів Вадим Лях в ефірі" Суспільного".

Про часткове відновлення вуличного освітлення повідомив і начальник Новогродівської МВА Олександр Шевченко.

"За згодою військового командування в Донецькій області дещо послабили світломаскувальний режим. Стосуються зміни саме вуличного освітлення. Вже з завтрашнього дня (8 листопада) почнуться роботи по ревізії ліній електромереж і поступового підключення. Освітлення відновиться на деяких вулицях міста. Уввечері ліхтарі будуть горіти до 19:00", – говориться в телеграм-каналі Олександра Шевченка.

Також зі світлом і Покровська громада. В містах Родинське і Покровськ освітлюватимуть пішохідні переходи.

"Досить небезпечно пересуватися по темних вулицях, враховуючи, що жителі ще й вибирають темний верхній одяг. Це несе небезпеку всім учасникам дорожнього руху, як водіям, так і пішоходам. Нам дозволили включити освітлення пішохідних переходів в нашій громаді. Зокрема, це місто Родинське, місто Покровськ, там, де є небезпечні пішохідні переходи. Не всі, але найбільш навантажені центральні", – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ