Жителя Добропілля без одного внутрішнього органу визнали придатним до військової | ZI.ua
Акция закончилась

На Донеччині судитимуть голову ВЛК за хабар

23 липня 2024, 14:37 | Кримінал | Добропілля 378
Поділитися:
На Донеччині судитимуть голову ВЛК за хабар

У Добропіллі за отримання хабара у розмірі 1 тисячі доларів перед судом постане голова ВЛК.

Прокурорами Донецької обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт щодо посадової особи за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Повідомляється, що мешканця Добропілля без одного внутрішнього органу було визнано придатним до військової служби. Голова військово-лікарської комісії вимагав у чоловіка тисячу доларів, щоб визнати його непридатним до служби.

"У квітні 2024 року чоловік, який має ІІІ групу інвалідності через відсутність одного з внутрішніх органів, прийшов до медичного закладу у м. Добропілля для проходження військово-лікарської комісії. Частина лікарів за своєю спеціальністю визнала його придатним до військової служби. Для отримання остаточного висновку військовозобов'язаний звернувся до голови комісії, який одночасно є хірургом установи. Останній за визнання його непридатним до служби вимагав у громадянина 1000 доларів США", — йдеться у повідомленні.

Голову ВЛК першого відділу Покровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки затримали під час отримання 40 тисяч грн.

Чоловіка усунули з посади, а на майно обвинуваченого загальною вартістю понад 2 млн і кошти, вилучені під час обшуку, накладено арешт. 

Йому загрожує покарання у вигляді ув'язнення строком від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ