На Донеччині розпочався п'ятий етап примусової евакуації сімей з дітьм | ZI.ua
Акция закончилась

На Донеччині розпочався п'ятий етап примусової евакуації сімей з дітьми

2 лютого 2024, 19:04 | Офіційно 978
Поділитися:
На Донеччині розпочався п'ятий етап примусової евакуації сімей з дітьми

На Донеччині розпочався п'ятий етап примусової евакуації сімей з неповнолітніми. Примусова евакуація стосується 9 населених пунктів Мар'їнської та Очеретинської територіальних громад, які перебувають під цілодобовим обстрілом військ рф, повідомили в поліції.

Керівництвом Донецької обласної військової адміністрації за погодженням Мінреінтеграції було оголошено обов’язкову евакуацію в примусовий спосіб 72 дітей з 48 сімей.

Евакуацію проводитимуть поліцейські екіпажі "Білий янгол", парамедики поліції спільно з працівниками ДСНС, патрульною поліцією, поліцією охорони та представниками військових адміністрацій. У поліції зазначили, що виїзди здійснюватимуть лише на броньованому транспорті за погодженими з військовими маршрутами. Для найменших пасажирів правоохоронці мають спеціальні шоломи та бронежилети.

"Ситуація в цих населених пунктах загострилася. Там постійно працюють FPV-дрони, і наші евакуаційні групи вже неодноразово потрапляли під обстріли. Треба це враховувати під час проведення евакуації", — додали правоохоронці.

На четвертому етапі примусової евакуації із 8 населених пунктів Очеретинської, Мар'їнської та Торецької громад було вивезено 269 дітей. Залишається евакуювати 20 неповнолітніх лише з Торецької громади. Спецгрупи поліції "Білий янгол" безпечно та безкоштовно вивозять із зони вогню дітей та дорослих, людей з інвалідністю та маломобільними. 

Гарячі лінії екіпажів за напрямками: 

Авдіївський – 066-56-19-102 
Бахмутський - 066-56-15-102 
Великоновосілківський - 066-56-11-102 
Лиманський - 066-56-16-102 
Мар'їнський - 066-56-10-102



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ